Александра Данаиловска

Проектна асистентка

aleksandra.danailovska@hera.org.mk

Александра Данаиловска е родена во Скопје. Додипломските студии ги завршува на Институтот за безбедност, одбрана и мир на Филозофскиот факултет, а со постдипломски студии продолжува на Факултетот за општествени науки при Универзитетот во Љубљана, на програмата по Меѓународни односи.

Во невладиниот сектор се вклучува во 2016 година како потпретседател на граѓанското здружение „Институт за безбедносни и мировни истражувања – Карл фон Клаузевиц“, каде што има менаџирано проект од областа на безбедноста.

За време на студиите била волонтерка во тимот за одговор при катастрофи при Црвениот крст на Град Скопје, каде што се стекнува со практично искуство и со сензибилизираност за работа со социјално исклучени групи на граѓани.

Од 2019 година работи во ХЕРА како проектна асистентка на проект на УНФПА за зголемување на националните капацитети за креирање политики за сексуално и репродуктивно здравје, вклучително и во хуманитарни и кризни состојби.

Публикации

Публикации

Кампањи

Сервиси

Работа со Х.Е.Р.А.

Стандарди и процедури за работа на Кризен центар за жртви на сексуално насилство

Од непосакувано „додворување“ и шеги со сексуална конотација до силување, кое може да го врши непознат, цела група, познато лице или член на семејството, сексуалното насилство е често застапен вид на злоупотреба и дел од проблематичната реалност на многу жени и девојчиња во светот и кај нас.

Повеќе »

„Задоволство и врски“ – SexEd 2.0

На второто издание на SexEd зборувавме за магијата на задоволството, разноликоста и филозофијата на врските – со себе и другите. Јавно отворивме многу скокотливи теми и скршивме цел куп табуа во само една вечер. SexEd 2.0 е едукативно и инспиративно патување за сите сетила, а сега во него можете да уживате и вие преку раскажувачките моќи на нашите говорници.

Повеќе »

Бесплатни услуги

ХЕРА нуди низа бесплатни, анонимни и доверливи сервиси од областа на сексуалното и репродуктивно здравје. ХИВ тестирање, гинеколошки и дерматовенеролошки прегледи, бесплатна правна помош, дистрибуција на кондоми и едукативни материјали, советување

Повеќе »

Партнери


Civica Mobilitas Opstina Centar European Delegation in Macedonia UN Women Groupe SOS CFSD Embassy of the United States Skopje, Macedonia Netherlands Embassy in Skopje, Macedonia Astra Network Град Скопје The Global Fund EGAL Коалиција СЗПМЗ Коалиција хомофобија Комерцијална банка Министерство за здравство IPPF - IPPF European Network National partnerscratic Institute NDI Национален младински совет Општина Струмица Македoнска платфoрма прoтив сирoмаштијата Радио МОФ УНФПА Фондација отворено општество – Македонија (ФООМ) http://psihologija.com.mk/
Copyright 2013 - HERA All rights reserved.