Fusha programore: SHSR në situata krize

1. Çfarë kemi arritur deri tani:

 • Kapitull i përgatitur për shëndetin seksual dhe riprodhues (SHSR) në kohë të situatave të jashtëzakonshme/të krizës.
 • Zhvillimi i planit të parë nacional të veprimit për kyçjen e pakos themelore minimale për të shërbimeve për shëndet seksual dhe riprodhues (MISP) gjatë situatave të jashtëzakonshme/të krizës – 2014/2015.
 • Rishqyrtim i Planit nacional për përgatitje dhe përgjigje të sistemit shëndetësor gjatë krizës dhe përfshirjen e kapitullit për SHSR në kushte të krizës.
 • Broshura e përgatitur dhe e publikuar për mëmësi të sigurt në situata të jashtëzakonshme dhe/ose të krizës
 • Trajnime të organizuara për pakon themelore minimale të shërbimeve për shëndet seksual dhe riprodhues (MISP) për personat medicinal dhe jomedicinal.
 • Trajnime të organizuara për Trajtim klinik të viktimave të dhunës së bazuar në gjini për gjinekologët dhe infermieret/akusheret.
 • Procedura e përgatitur standarde operative për dhunën e bazuar në gjini gjatë krizës.
 • Prej 19 qershor 2015, përmes ambulancës gjinekologjike mobile u siguruan shërbime për shëndet seksual dhe riprodhues në Qendrat transite në Tabanovc dhe Vinojug.

2. Partnerët

 • Ministria e Shëndetësisë
 • Ministria e Punëve të Brendshme
 • Mjekësia gjyqësore
 • Qendra për menaxhim me kriza (QMK)
 • UNFPA
 • Kryqi i kuq
 • La strada

 

3. Personi për kontakt

Bojan Jovanovski
bojan.jovanovski@hera.org.mk

Vesna Matevska
vesna.turmakovska@hera.org.mk

Publikime

Publikime

Fushata

Shërbimet

Puna me H.E.R.A.

Bashkohu me ne! HERARinore

  Nëse dëshiron të mësosh më shumë rreth edukatës seksuale gjithëpërfshirëse, të bëhesh vullnetar dhe edukator, të flasësh për tema tabu, të kontribosh për të gjithë të rinjtë, të ndryshosh rrethanat, atëherë je në vendin e duhur! A dëshiron ta shfrytëzosh kohën tënde për diçka më ndryshe nga aktivitetet e tua të përditëshme? A dëshiron të takosh njerëz të ri, […]

Më tepër »

Shërbime falas

HERA ofron një varg shërbimesh pa pagesë, anonime dhe të besueshme nga fusha e shëndetit seksual dhe riprodhues – HIV testimi, kontrolle gjinekologjike dhe dermatologjike, ndihmë juridike pa pagesë, distribuim të prezervativëve dhe materialeve edukative, këshillime.

Më tepër »

KONKURS për praktikant në HERA

Në fund të vitit 2016 HERA filloi me programin e ri për praktikantë, që është i hapur për të rinjtë. Mundësia që të jesh praktikant te HERA hap drejtime të reja, ku të rinjtë mund të zhvillohen dhe të ndërtojnë përvojë përmes inkuadrimit në aktivitetet e përditshme të organizatës. Të rinjtë të cilët janë të interesuar të jenë praktikant në […]

Më tepër »

Partnerët


Civica Mobilitas Opstina Centar European Delegation in Macedonia UN Women Groupe SOS CFSD Embassy of the United States Skopje, Macedonia Netherlands Embassy in Skopje, Macedonia Astra Network Град Скопје The Global Fund EGAL Коалиција СЗПМЗ Коалиција хомофобија Комерцијална банка Министерство за здравство IPPF - IPPF European Network National partnerscratic Institute NDI Национален младински совет Општина Струмица Македoнска платфoрма прoтив сирoмаштијата Радио МОФ УНФПА Фондација отворено општество – Македонија (ФООМ) http://psihologija.com.mk/
Copyright 2013 - HERA All rights reserved.