Лидија Кекеновска Павиќ

Lidija photo webЛидија Кекеновска-Павиќ,
проектна координаторка

lidija.kekenovska@hera.org.mk

Лидија Кекеновска-Павиќ е магистрант на Дипломатија и меѓународни политички односи. Дипломира на Катедрата за политички науки и меѓународни односи. Основачка е на програмата за антимобинг во Македонија, во која е ангажирана како консултантка и обучувач за мобинг и раководење со човекови ресурси.

Има работно искуство од 15 години во граѓанскиот сектор како истражувач, тренер, консултант, активист и промотор на граѓански иницијативи во РМ. Во текот на своето работно искуство работела на позиција координаторка на Женските родови студии и Центарот за политичка едукација на жените при UWOM. Работела и како сертифициран тренер во повеќе области: родови односи и родов развој, лобирање и застапување, политичко јакнење на жените, ораторски вештини и јавно говорење, волонтерство и регрутација на волонтери, мобинг и раководење со човекови ресурси. Авторка е на повеќе книги, публикации, стручни текстови и коментари од овие области.

Во ХЕРА работи како координаторка на програмата за Младинските центри „Сакам да знам“.

Публикации

Публикации

Кампањи

Сервиси

Работа со Х.Е.Р.А.

Весник на жените од Шуто Оризари бр. 1

Препознавајќи ги актуелните состојби и предизвици со коишто секојдневно се соочуваат жените од Шуто Оризари при остварувањето на своите репродуктивни права, а особено Ромките како ранлива група на граѓанки, Иницијативата на жени од Шуто Оризари го издаде првиот број на Весникот на жените од Шуто Оризари за да им ги доближи овие прашања првенствено на надлежните институции и да ги поттикне […]

Повеќе »

Отворен ден ХЕРАМлади

ХЕРАМлади организираат отворен ден за сите оние кои сакаат да им се придружат! Ако си активист, ако си млад од 17-21 година, ако сакаш да дознаеш повеќе за сексуално и репродуктивно здравје, ако сакаш и твоите врсници да знаат повеќе, придружи ни се на отворениот ден и дознај повеќе! Сакаш да го искористиш твоето време за нешто различно од досегашното […]

Повеќе »

Бесплатни услуги

ХЕРА нуди низа бесплатни, анонимни и доверливи сервиси од областа на сексуалното и репродуктивно здравје. ХИВ тестирање, гинеколошки и дерматовенеролошки прегледи, бесплатна правна помош, дистрибуција на кондоми и едукативни материјали, советување

Повеќе »

Повик за ангажирање консултант за спроведување обуки за мобилизација на ресурси со фокус на искористување на фондовите на Европската унија

ХЕРА – Асоцијација за здравствена едукација и истражување објавува повик за ангажирање консултант за спроведување обуки на тема Мобилизација на ресурси со фокус на искористување на фондовите на Европската унија. Ангажманот е во рамки на проектот „Осигурување на одговорна транзиција од финансиската поддршка од Глобалниот фонд кон одржливо финансирање со средства од националниот буџет на програмите за ХИВ превенција и […]

Повеќе »

Партнери


Civica Mobilitas Opstina Centar European Delegation in Macedonia Groupe SOS CFSD Embassy of the United States Skopje, Macedonia http://macedonia.nlembassy.org/ Astra Network Град Скопје The Global Fund EGAL Коалиција СЗПМЗ Коалиција хомофобија Комерцијална банка Министерство за здравство IPPF - IPPF European Network National partnerscratic Institute NDI Национален младински совет Општина Струмица Македoнска платфoрма прoтив сирoмаштијата Радио МОФ УНФПА Фондација отворено општество – Македонија (ФООМ) Center for Institutional Development - CIRa http://psihologija.com.mk/
Copyright 2013 - H.E.R.A. All rights reserved.