15.08.2017

Конкурс за координатор/ка за млади

ХЕРА – Асоцијација за здравствена едукација и истражување објавува конкурс за вработување на определено време за:  координатор/ка за млади

Кандидатите/ките треба да ги исполнуваат следните услови:

 

Општи квалификации:

 • Завршено високо образование
 • Искуство во имплементација на проектни активности за унапредување на сексуалното и репродуктивното здравје
 • Државјанство на Република Македонија
 • Напредни вештини за информатичка технологија (Microsoft office, World press, платформи за социјални медиуми)
 • Одлични познавања на македонски и англиски јазик
 • Изградени вештини за логистика

 

Предност ќе имаат кандидатките/ите кои имаат специфични квалификации:

 • Искуство во проекти поврзани со неформално образование
 • Искуство во работа со млади и волонтери
 • Поминале обуки за сеопфатно сексуално образование
 • Искуство во програмско и финансиско раководење на проекти
 • Искуство во застапување со донесувачи на одлуки

 

Опис на работната позиција:

Координаторот/ката на програмата ќе биде одговорен/а за организирање на неформално образование во училиштата, за застапување за сеопфатно сексуално образование пред одговорните институции и за поддршка на групата од млади волонтери во ХЕРА. Ова ќе опфаќа спроведување на обуки и на врснички едукации, раководење на Младинската платформа за ССО,  регрутирање на нови волонтери и техничка поддршка на активностите на ХЕРАмлади. Обврските ќе бидат поврзани со логистика со едукатори и училишта, комуникација со партнерски младински организации, со донесувачи на одлуки и политичари, комуникација со младите волонтери и организирање на активности во согласност со потребите.

Предвидената плата во бруто износ со покриени придонеси за здравствено и пензиско осигурување изнесува 34,000.00 денари

Ги охрабруваме младите на возраст до 30 години да аплицираат за работното место.

Најдоцна до 05.09.2017 (вторник) заинтересираните кандидати треба да достават:

 • Писмо за мотивација
 • Биографија (во која јасно го наведуваат претходното искуство според наведените квалификации и пропозиции на конкурсот)
 • Една препорака од претходните работодавачи кои потврдуваат искуство за бараните квалификации

Ќе се разгледуваат само оние кандидатки и кандидати кои ќе ги достават сите наведени документи. Ве молиме наведете телефон за контакт и e-mail адреса.

Кандидатките и кандидатите ќе бидат известени за резултатите, по електронски пат, во рок од 8 дена по затворање на конкурсот.

ХЕРА гарантира дека при изборот сите кандидати без оглед на етничката припадност, родовата идентификација, сексуалната ориентација, возраста, брачниот и родителскиот статус, расата, попреченоста или која било друга основа, ќе имаат еднакви услови.

Документите со назнака/предмет на пораката Конкурс за координатор/ка за млади можете да ги доставите на следниов начин:

По електронска пошта: konkurs@hera.org.mk

По пошта:     Х.Е.Р.А. ул. Дебарца 56/1-4, Скопје, со назнака (Оглас за Конкурс за координатор/ка за млади)

Публикации

Кампањи

Сервиси

Работа со Х.Е.Р.А.

Истражување „Документирање на ефектот што регресивното македонско законодавство и ограничувачките политики за абортус го имаат врз човековите права: клучни наоди и препораки“

„Документирање на ефектот што регресивното македонско законодавство и ограничувачките политики за абортус го имаат врз човековите права: клучни наоди и препораки“ ги истражува ефектот и последиците од донесувањето на постојниот Закон за прекинување на бременоста во 2013 година, со кој се воведоа ограничувачки законски одредби и се отежна пристапот до безбеден и легален абортус во Македонија. Негативниот ефект на постојната законска регулатива […]

Повеќе »

Отворен ден ХЕРАМлади

ХЕРАМлади организираат отворен ден за сите оние кои сакаат да им се придружат! Ако си активист, ако си млад од 17-21 година, ако сакаш да дознаеш повеќе за сексуално и репродуктивно здравје, ако сакаш и твоите врсници да знаат повеќе, придружи ни се на отворениот ден и дознај повеќе! Сакаш да го искористиш твоето време за нешто различно од досегашното […]

Повеќе »

Бесплатни услуги

ХЕРА нуди низа бесплатни, анонимни и доверливи сервиси од областа на сексуалното и репродуктивно здравје. ХИВ тестирање, гинеколошки и дерматовенеролошки прегледи, бесплатна правна помош, дистрибуција на кондоми и едукативни материјали, советување

Повеќе »

Конкурс за координатор/ка за млади

ХЕРА – Асоцијација за здравствена едукација и истражување објавува конкурс за вработување на определено време за:  координатор/ка за млади Кандидатите/ките треба да ги исполнуваат следните услови:   Општи квалификации: Завршено високо образование Искуство во имплементација на проектни активности за унапредување на сексуалното и репродуктивното здравје Државјанство на Република Македонија Напредни вештини за информатичка технологија (Microsoft office, World press, платформи за […]

Повеќе »

Партнери


Civica Mobilitas Opstina Centar European Delegation in Macedonia Groupe SOS CFSD Embassy of the United States Skopje, Macedonia http://macedonia.nlembassy.org/ Astra Network Град Скопје The Global Fund EGAL Коалиција СЗПМЗ Коалиција хомофобија Комерцијална банка Министерство за здравство IPPF - IPPF European Network National partnerscratic Institute NDI Национален младински совет Општина Струмица Македoнска платфoрма прoтив сирoмаштијата Радио МОФ УНФПА Фондација отворено општество – Македонија (ФООМ) Center for Institutional Development - CIRa http://psihologija.com.mk/
Copyright 2013 - H.E.R.A. All rights reserved.