Информативни материјали

Билтен #2 Ромски здравствени медијатори

Датум на издавање: 2012 Клучни зборови:  ромски здравствени медијатори, билтен, информираност, преевентивни услуги, социјална заштита, општини, патронажни служби, здравствени домови, теренски посети, матични лекари, промотивен материјал Преземи ја публикацијата [мк] [eng] Други публикации од категоријата информативни материјали 

Повеќе »

Каталог

Година на издавање: 2012 Клучни зборови:  млади, туберкулоза, превенција, патувачка изложба, фотографија       Преземете ја публикацијата [мк] Други публикации од категоријата информативни материјали 

Повеќе »

60 години Меѓународна федерација за планирано родителство

Датум на издавање: 2012 Клучни зборови:  Меѓународна федерација за планирано родителство, национални инвестиции, младински активизам, ХИВ тест, безбедно мајчинство, сексуално образование   Преземи ја публикацијата [мк] [eng]   Други публикации од категоријата информативни материјали

Повеќе »

Здрава бременост

Година на издавање: 2012 Клучни зборови:  Здрава бременост, жена, права, здравствена заштита, здравствено осигурување, матичен гинеколог   Преземете ја публикацијата [мк]     Други публикации од категоријата едукативни материјали

Повеќе »

Публикации

Публикации

Кампањи

Сервиси

Работа со Х.Е.Р.А.

Стандарди и процедури за работа на Кризен центар за жртви на сексуално насилство

Од непосакувано „додворување“ и шеги со сексуална конотација до силување, кое може да го врши непознат, цела група, познато лице или член на семејството, сексуалното насилство е често застапен вид на злоупотреба и дел од проблематичната реалност на многу жени и девојчиња во светот и кај нас.

Повеќе »

„Задоволство и врски“ – SexEd 2.0

На второто издание на SexEd зборувавме за магијата на задоволството, разноликоста и филозофијата на врските – со себе и другите. Јавно отворивме многу скокотливи теми и скршивме цел куп табуа во само една вечер. SexEd 2.0 е едукативно и инспиративно патување за сите сетила, а сега во него можете да уживате и вие преку раскажувачките моќи на нашите говорници.

Повеќе »

Бесплатни услуги

ХЕРА нуди низа бесплатни, анонимни и доверливи сервиси од областа на сексуалното и репродуктивно здравје. ХИВ тестирање, гинеколошки и дерматовенеролошки прегледи, бесплатна правна помош, дистрибуција на кондоми и едукативни материјали, советување

Повеќе »

Барање за прибирање понуди за видео продукција

ХЕРА – Асоцијација за здравствена едукација и истражување објавува барање за прибирање понуди од физички лица, консултантски куќи, здруженија на граѓани или фондации регистрирани согласно Законот за здруженијата на граѓани и фондации, за видео продукција – изготвување и испорака на едно промотивно видео и кратка верзија од видео спотот.

Повеќе »

Партнери


Civica Mobilitas Opstina Centar European Delegation in Macedonia UN Women Groupe SOS CFSD Embassy of the United States Skopje, Macedonia Netherlands Embassy in Skopje, Macedonia Astra Network Град Скопје The Global Fund EGAL Коалиција СЗПМЗ Коалиција хомофобија Комерцијална банка Министерство за здравство IPPF - IPPF European Network National partnerscratic Institute NDI Национален младински совет Општина Струмица Македoнска платфoрма прoтив сирoмаштијата Радио МОФ УНФПА Фондација отворено општество – Македонија (ФООМ) http://psihologija.com.mk/
Copyright 2013 - HERA All rights reserved.