Едукативни материјали

Контрацепција и абортус

Датум на издавање: 2012 Клучни зборови: Контрацепција, абортус, дефиниции, сервиси, кондом, комбинирани хормонални таблети, природни методи, спирала Преземи ја публикацијата [мк] [shq] Други публикации од категоријата едукативни материјали 

Повеќе »

Десет работи кои треба да ги знае секоја жена за медикаментозниот абортус

Датум на издавање: 2012 Клучни зборови:  Медикаментозен абортус, ефикасност, несакани ефекти, хируршки абортус, предности   Преземи ја публикацијата [мк] [shq]   Други публикации од категоријата едукативни материјали 

Повеќе »

Прирачник за сексуалност и лица со попреченост

Година на издавање: 2012 Клучни зборови:  Прирачник, сексуалност, сексуално и репродуктивно здравје, лица со попреченост, стручни лица, родители/ старатели     Преземете а публикацијата [мк] Други публикации од категоријата едукативни материјали

Повеќе »

Водич за доброволно советување и тестирање за ХИВ

Година на издавање: 2011 Клучни зборови:  ХИВ, водич, доброволно советување и тестирање, придобивки,  СИДА, епидемиолошки преглед, советување, течности и начини на пренос, опортунистички инфекции Преземете ја публикацијата [мк] Други публикации од категоријата едукативни материјали

Повеќе »

Две девојчиња

Година на издавање: 2011 Клучни зборови:  Две девојчиња, трговија со луѓе, приказна, продавање, присилена сексуална работа Преземете ја публикацијата [мк] Други публикации од категоријата едукативни материјали

Повеќе »

Медикаментозен абортус

Датум на издавање: 2011 Клучни зборови:  Медикаментозен абортус, предабортусна грижа, протокол, постабортусна грижа, прашања, услуги, абортус   Преземи ја публикацијата [мк]   Други публикации од категоријата едукативни материјали 

Повеќе »

Машко сексуално здравје

 Датум на издавање: 2011   Клучни зборови:  Сексуално машко здравје, спортист, сексуално преносливи инфекции, заштита   Преземи ја публикацијата [мк]   Други публикации од категоријата едукативни материјали 

Повеќе »

ХИВ и сексуалните односи

Година на издавање: 2011 Клучни зборови:  ХИВ, сексуални односи, дијагноза, сексуални проблеми, сексуални активности, кондоми, реинфекција, лекови, контрацепција, сексуално здравје Преземете ја публикацијата [мк] Други публикации од категоријата едукативни материјали

Повеќе »

Туберкулоза

                                                                      Датум на издавање: 2010 Клучни зборови:  Туберкулоза, пренос, извор, симптоми, откривање, лечење, превенција Преземи ја публикацијата [мк] Други публикации од категоријата едукативни материјали

Повеќе »

Прочитај пред да започнеш да лобираш

 Датум на издавање: 2010 Клучни зборови:  Млади, лобирање, сексуално и репродуктивно здравје, приниципи, чекори Преземи ја публикацијата [мк] Други публикации од категоријата едукативни материјали

Повеќе »

Публикации

Публикации

Кампањи

Сервиси

Работа со Х.Е.Р.А.

Кои се инвестициите и минималните стандарди за заштита од родово засновано и семејно насилство?

Родово заснованото и домашното насилство се меѓу најгорливите проблеми кај нас и дел од секојдневието на многу граѓанки и граѓани. Како потписничка на Истанбулската конвенција, нашата земја има обврска ефективно да се справи со оваа состојба; едно од клучните решенија е да обезбеди основни финансиски средства и стандарди за подобрување на достапноста кон специјализираните сервиси за жртвите на овие видови […]

Повеќе »

„Задоволство и врски“ – SexEd 2.0

На второто издание на SexEd зборувавме за магијата на задоволството, разноликоста и филозофијата на врските – со себе и другите. Јавно отворивме многу скокотливи теми и скршивме цел куп табуа во само една вечер. SexEd 2.0 е едукативно и инспиративно патување за сите сетила, а сега во него можете да уживате и вие преку раскажувачките моќи на нашите говорници.

Повеќе »

Бесплатни услуги

ХЕРА нуди низа бесплатни, анонимни и доверливи сервиси од областа на сексуалното и репродуктивно здравје. ХИВ тестирање, гинеколошки и дерматовенеролошки прегледи, бесплатна правна помош, дистрибуција на кондоми и едукативни материјали, советување

Повеќе »

„Нега Плус“ нуди можност за работен ангажман

„Нега Плус“ e социјално претпријатие кое нуди професионална грижа и нега на стари и изнемоштени лица во домашни услови, основано во рамки на ХЕРА – Асоцијација за здравствена едукација и истражување. За потребите на „Нега Плус“, објавуваме повик за ангажирање: две сертифицирани негувателки за нега и грижа на стари лица во домашни услови; две жени за одржување и помош во […]

Повеќе »

Партнери


Civica Mobilitas Opstina Centar European Delegation in Macedonia UN Women Groupe SOS CFSD Embassy of the United States Skopje, Macedonia Netherlands Embassy in Skopje, Macedonia Astra Network Град Скопје The Global Fund EGAL Коалиција СЗПМЗ Коалиција хомофобија Комерцијална банка Министерство за здравство IPPF - IPPF European Network National partnerscratic Institute NDI Национален младински совет Општина Струмица Македoнска платфoрма прoтив сирoмаштијата Радио МОФ УНФПА Фондација отворено општество – Македонија (ФООМ) http://psihologija.com.mk/
Copyright 2013 - HERA All rights reserved.