Rreth nesh

H.E.R.A. – Asociacioni për edukim shëndetësor dhe hulumtim është themeluar në janar të vitit 2000. Në fillim HERA në fokusin e vet e kishte parandalimin nga HIV, si dhe mbështetje personave të cilët jetojnë me HIV. Së shpejti HERA e njohu nevojën nga promovimi i konceptit për shëndetin dhe të drejtat  seksuale dhe riprodhuese si qasje gjithëpërfshirëse.

HERA tërësisht udhëhiqet nga misioni i vet, që është caktuar me Kornizën strategjike (2018-2022), si dhe me politikat tjera:

HERA udhëheq aksion qytetare dhe nxitë ndryshim shoqëror për realizimin e të drejtave seksuale dhe për mundësimin e arsimit më të mirë dhe shërbimeve për shëndet seksual dhe riprodhues, veçanërisht për bashkësitë e margjinalizuara.

Sipas Statutit, organi më i lartë është Kuvendi që e zgjedh Këshillin drejtues, i cili udhëheq me punën e organizatës. Këshilli drejtues funksionon sipas Rregullores për punë. Të punësuarit në zyrën ekzektive i implementojnë aktivitetet dhe projektet.

Për të gjitha aktivitetet tona mund të informoheni përmes kategorisë aktuale ose për pyetje plotësuese mund të na kontaktoni.

Publikime

Publikime

Fushata

Shërbimet

Puna me H.E.R.A.

Bashkohu me ne! HERARinore

  Nëse dëshiron të mësosh më shumë rreth edukatës seksuale gjithëpërfshirëse, të bëhesh vullnetar dhe edukator, të flasësh për tema tabu, të kontribosh për të gjithë të rinjtë, të ndryshosh rrethanat, atëherë je në vendin e duhur! A dëshiron ta shfrytëzosh kohën tënde për diçka më ndryshe nga aktivitetet e tua të përditëshme? A dëshiron të takosh njerëz të ri, […]

Më tepër »

Shërbime falas

HERA ofron një varg shërbimesh pa pagesë, anonime dhe të besueshme nga fusha e shëndetit seksual dhe riprodhues – HIV testimi, kontrolle gjinekologjike dhe dermatologjike, ndihmë juridike pa pagesë, distribuim të prezervativëve dhe materialeve edukative, këshillime.

Më tepër »

KONKURS për praktikant në HERA

Në fund të vitit 2016 HERA filloi me programin e ri për praktikantë, që është i hapur për të rinjtë. Mundësia që të jesh praktikant te HERA hap drejtime të reja, ku të rinjtë mund të zhvillohen dhe të ndërtojnë përvojë përmes inkuadrimit në aktivitetet e përditshme të organizatës. Të rinjtë të cilët janë të interesuar të jenë praktikant në […]

Më tepër »

Partnerët


Civica Mobilitas Opstina Centar European Delegation in Macedonia UN Women Groupe SOS CFSD Embassy of the United States Skopje, Macedonia Netherlands Embassy in Skopje, Macedonia Astra Network Град Скопје The Global Fund EGAL Коалиција СЗПМЗ Коалиција хомофобија Комерцијална банка Министерство за здравство IPPF - IPPF European Network National partnerscratic Institute NDI Национален младински совет Општина Струмица Македoнска платфoрма прoтив сирoмаштијата Радио МОФ УНФПА Фондација отворено општество – Македонија (ФООМ) http://psihologija.com.mk/
Copyright 2013 - HERA All rights reserved.