Сакам да знам – Шуто Оризари

Младински центар „Сакам да знам„ – Шуто Оризари 

телефон 02/2651-955

Младинскиот Центар  „Сакам  да знам “, како дел од сервисите на ХЕРА, лоциран во амбулантата Шуто Оризари, отворен е секој работен ден од 10.00-17.00 часот, и ги нуди следниве услуги:

  • Гинеколошки прегледи и советувања (дијагностика на сексуално пренослив инфекции, администрирање на терапија и контрацепција, ехо преглед, )
  • Дерматовенеролошки прегледи (крио терапија, дијагностика на сексуално пренослив инфекции, администрирање на терапија)
  • ХИВ тестирање
  • Психо- социјални советувања
  • Општ (училишен) лекар (прегледи, совети, терапија, имунизација и систематски прегледи)
  • Врсничка едукација
  • Правен советник
  • Дистрибуција на кондоми и едукативни материјали

Распоред на услуги:

Понеделник

 

 

Правен советник

 

 

10.00-16.00

 

 

Вторник

 

 

 

/

 

 

 

/

 

 

Среда

 

 

 

Гинеколог

Правен советник

 

 

 

15.00-17.00/
16.30-18.30

10.00-16.00

 

 

 

Четврток

 

 

 

 

Правен советник

Дерматовенеролог

ХИВ-тестирање

 

 

10.00-16.00

15.00-18.30

15.30-18.00

 

 

Петок

 

 

 

 

 

Психолог

Правен советник

Советувалиште за превенција од дроги

 

 

 

 

10.00-15.00

10.00-16.00

14.00-17.00

 

 

 

 

 

Услугите од областа на социјалната заштита може да се добијат секој работен ден.

Публикации

Публикации

Кампањи

Сервиси

Работа со Х.Е.Р.А.

Билтен за семејно планирање бр. 8

Годинава ја заокружуваме со осмото издание на Билтенот за семејно планирање, кое му го посветивме на платеното породилно отсуство како една од особено важните политики што имаат голем потенцијал да придонесат кон унапредување на здравјето на мајките и на новороденчињата. Низ интервјуа со активистки и универзитетски професорки ги согледуваме придобивките што ги носи породилното отсуство и суштинската разлика помеѓу породилното […]

Повеќе »

Отворен ден ХЕРАМлади

ХЕРАМлади организираат отворен ден за сите оние кои сакаат да им се придружат! Ако си активист, ако си млад од 17-21 година, ако сакаш да дознаеш повеќе за сексуално и репродуктивно здравје, ако сакаш и твоите врсници да знаат повеќе, придружи ни се на отворениот ден и дознај повеќе! Сакаш да го искористиш твоето време за нешто различно од досегашното […]

Повеќе »

Бесплатни услуги

ХЕРА нуди низа бесплатни, анонимни и доверливи сервиси од областа на сексуалното и репродуктивно здравје. ХИВ тестирање, гинеколошки и дерматовенеролошки прегледи, бесплатна правна помош, дистрибуција на кондоми и едукативни материјали, советување

Повеќе »

Конкурс за вработување проектен/на асистент/ка на определено време

Х.Е.Р.А. – Асоцијација за здравствена едукација и истражување објавува конкурс за вработување на определено време на асистент/ка на проектот „Зголемување на националните капацитети за креирање и имплементирање политики за сексуално и репродуктивно здравје на принцип на човекови права, вклучително во хуманитарни и кризни состојби”, поддржан од Фондот за население на Обединетите нации (УНФПА).

Повеќе »

Партнери


Civica Mobilitas Opstina Centar European Delegation in Macedonia Groupe SOS CFSD Embassy of the United States Skopje, Macedonia Netherlands Embassy in Skopje, Macedonia Astra Network Град Скопје The Global Fund EGAL Коалиција СЗПМЗ Коалиција хомофобија Комерцијална банка Министерство за здравство IPPF - IPPF European Network National partnerscratic Institute NDI Национален младински совет Општина Струмица Македoнска платфoрма прoтив сирoмаштијата Радио МОФ УНФПА Фондација отворено општество – Македонија (ФООМ) Center for Institutional Development - CIRa http://psihologija.com.mk/
Copyright 2013 - H.E.R.A. All rights reserved.