Информативни материјали

Аспекти на сексуалност и сексуално образование-збир на текстови

Датум на издавање: 2014 Клучни зборови:  Лица со попреченост, лица со интелектуална попреченост, млади со попреченост, млади во ризик, сексуално и репродуктивно здравје и права, Филозофски факултет, сеопфатно сексуално образование, сексуалност, сексуално граѓанство, сексуални права Преземи ја публикацијата [мк] Други публикации од категоријата информативни материјали 

Повеќе »

Каталог на фотогафии „Девојките одлучуваат“

Датум на издавање: 2014 Клучни зборови:  Лица со попреченост, сексуално и репродуктивно здравје и права, табу,  Гардијан, текст, фотографии, дневни центри Порака, Гостивар Преземи ја публикацијата [мк] Други публикации од категоријата информативни материјали 

Повеќе »

Билтен #1 – Прв семеен центар

Датум на издавање: 2013 Клучни зборови:  Семеен центар, насислтво врз жени, град Скопје, Министерство за труд и социјална политика, бизнис-сектор, советување, сторители, деца Преземи ја публикацијата [мк] [shq] Други публикации од категоријата информативни материјали 

Повеќе »

Билтен #3 – Ромски здравствени медијатори

Датум на издавање: 2013 Клучни зборови:  Ромски здравствени медијатори, општини, матична книга на родени, социјална помош, имунизација, лична документација Преземи ја публикацијата [мк] Други публикации од категоријата информативни материјали 

Повеќе »

Визија 2020

Датум на издавање: 2013   Клучни зборови: Манифест, пристап до абортус, контрацептивни средства, пренос на ХИВ, насилство врз жени, дискриминација, планирање на семејство     Преземи ја публикацијата [мк]     Други публикации од категоријата информативни материјали

Повеќе »

Билтен #2 Ромски здравствени медијатори

Со цел да го подобри здравствениот и социјалниот статус на Ромите во Македонија, во 2012 година Министерството за здравство обучи и акредитираше 16 Ромски здравствени медијатори (РЗМ). Настојувајќи да им го олеснат и подобрат пристапот на Ромите до здравствените услуги во рамки на постојниот здравствен систем, РЗМ ја унапредуваат комуникацијата помеѓу Ромите и здравствените работници, обезбедува помош во процесот на […]

Повеќе »

Билтен #2 Ромски здравствени медијатори

Датум на издавање: 2012 Клучни зборови:  ромски здравствени медијатори, билтен, информираност, преевентивни услуги, социјална заштита, општини, патронажни служби, здравствени домови, теренски посети, матични лекари, промотивен материјал Преземи ја публикацијата [мк] [eng] Други публикации од категоријата информативни материјали 

Повеќе »

Каталог

Година на издавање: 2012 Клучни зборови:  млади, туберкулоза, превенција, патувачка изложба, фотографија       Преземете ја публикацијата [мк] Други публикации од категоријата информативни материјали 

Повеќе »

60 години Меѓународна федерација за планирано родителство

Датум на издавање: 2012 Клучни зборови:  Меѓународна федерација за планирано родителство, национални инвестиции, младински активизам, ХИВ тест, безбедно мајчинство, сексуално образование   Преземи ја публикацијата [мк] [eng]   Други публикации од категоријата информативни материјали

Повеќе »

Здрава бременост

Година на издавање: 2012 Клучни зборови:  Здрава бременост, жена, права, здравствена заштита, здравствено осигурување, матичен гинеколог   Преземете ја публикацијата [мк]     Други публикации од категоријата едукативни материјали

Повеќе »

123

Публикации

Публикации

Кампањи

Сервиси

Работа со Х.Е.Р.А.

Билтен за семејно планирање бр. 8

Годинава ја заокружуваме со осмото издание на Билтенот за семејно планирање, кое му го посветивме на платеното породилно отсуство како една од особено важните политики што имаат голем потенцијал да придонесат кон унапредување на здравјето на мајките и на новороденчињата. Низ интервјуа со активистки и универзитетски професорки ги согледуваме придобивките што ги носи породилното отсуство и суштинската разлика помеѓу породилното […]

Повеќе »

Отворен ден ХЕРАМлади

ХЕРАМлади организираат отворен ден за сите оние кои сакаат да им се придружат! Ако си активист, ако си млад од 17-21 година, ако сакаш да дознаеш повеќе за сексуално и репродуктивно здравје, ако сакаш и твоите врсници да знаат повеќе, придружи ни се на отворениот ден и дознај повеќе! Сакаш да го искористиш твоето време за нешто различно од досегашното […]

Повеќе »

Бесплатни услуги

ХЕРА нуди низа бесплатни, анонимни и доверливи сервиси од областа на сексуалното и репродуктивно здравје. ХИВ тестирање, гинеколошки и дерматовенеролошки прегледи, бесплатна правна помош, дистрибуција на кондоми и едукативни материјали, советување

Повеќе »

Конкурс за вработување проектен/на асистент/ка на определено време

Х.Е.Р.А. – Асоцијација за здравствена едукација и истражување објавува конкурс за вработување на определено време на асистент/ка на проектот „Зголемување на националните капацитети за креирање и имплементирање политики за сексуално и репродуктивно здравје на принцип на човекови права, вклучително во хуманитарни и кризни состојби”, поддржан од Фондот за население на Обединетите нации (УНФПА).

Повеќе »

Партнери


Civica Mobilitas Opstina Centar European Delegation in Macedonia Groupe SOS CFSD Embassy of the United States Skopje, Macedonia Netherlands Embassy in Skopje, Macedonia Astra Network Град Скопје The Global Fund EGAL Коалиција СЗПМЗ Коалиција хомофобија Комерцијална банка Министерство за здравство IPPF - IPPF European Network National partnerscratic Institute NDI Национален младински совет Општина Струмица Македoнска платфoрма прoтив сирoмаштијата Радио МОФ УНФПА Фондација отворено општество – Македонија (ФООМ) Center for Institutional Development - CIRa http://psihologija.com.mk/
Copyright 2013 - H.E.R.A. All rights reserved.