Едукативни материјали

Јас користам, а ти?

 Датум на издавање: 2010 Клучни зборови:  Контрацепција, пилула, непланирана бременост, менструални крварења, ПМС, придобивки, несакани последици   Преземи ја публикацијата [мк]   Други публикации од категоријата едукативни материјали

Повеќе »

Сексуално и репродуктивно здравје и права

Година на издавање: 2009 Клучни зборови:  сексуалност, сексуално и репродуктивно здравје, љубовни врски, сексуален однос, контрацепција, бременост, права      Преземете ја публикацијата [мк]   Други публикации од категоријата едукативни материјали 

Повеќе »

Машки муабети

Година на издавање: 2009 Клучни зборови:  Машки муабети, сексуален развој, созревање, пенис, ерекција, ејакулација, порнографија       Преземете ја публикацијата [мк]     Други публикации од категоријата едукативни материјали 

Повеќе »

Човекови и сексуални права

Датум на издавање: 2008   Клучни зборови:  Човекови права, карактеристики, Универзална декларација за човековите права, дискриминација, сексуални и репородуктивни права     Преземи ја публикацијата [мк]     Други публикации од категоријата едукативни материјали 

Повеќе »

Прва посета на гинеколог

Датум на издавање: 2008 Клучни зборови: Прва посета на гинеколог, вагинален преглед, прашања, симптоми, менструација   Преземија публикацијата [мк]   Други публикации од категоријата едукативни материјали 

Повеќе »

Мобилна амбуланта

 Датум на издавање: 2013 Клучни зборови:  Мобилна амбуланта за гинеколошки прегледи, дијагностицирање, превенција, ПАП- тест, ЕХО- преглед, контрацепција   Преземи ја публикацијата [мк] [shq]   Други публикации од категоријата едукативни материјали

Повеќе »

Публикации

Публикации

Кампањи

Сервиси

Работа со Х.Е.Р.А.

ХИВ: Колку прашања, толку одговори

Во рамки на Европската недела на ХИВ, која се одржа од 23 до 30 ноември 2018 година под мотото „Тестирај. Лекувај. Превенирај“,  ХЕРА ја подготви и брошурата „Прашања и одговори за ХИВ“ која ги дава одговорите на најчестите прашања поврзани со ХИВ.

Повеќе »

Чук, чук, извинете што пречам на часот, ССО кога ќе имаме?

Изминува уште една година без сеопфатно сексуално образование (ССО) во училиштата. Па, преку низа предновогодишни честитки испратени од Амстердам, Скопје, Естонија, Тирана и Данска, младите му порачаа на Министерството за образование и наука што сакаат да им донесе во новата 2019-та!

Повеќе »

Бесплатни услуги

ХЕРА нуди низа бесплатни, анонимни и доверливи сервиси од областа на сексуалното и репродуктивно здравје. ХИВ тестирање, гинеколошки и дерматовенеролошки прегледи, бесплатна правна помош, дистрибуција на кондоми и едукативни материјали, советување

Повеќе »

Конкурс за вработување асистент/ка на проект на определено време

ХЕРА – Асоцијација за здравствена едукација и истражување објавува конкурс за вработување на определено време за позицијата асистент/ка на проект за потребите на проектот „Зголемување на националните капацитети за креирање и имплементирање на политики за сексуално и репродуктивно здравје на принцип на човекови права, вклучително во хуманитарни и кризни состојби”, поддржан од Фондот за население на Организацијата на Обединетите Нации (УНФПА).

Повеќе »

Партнери


Civica Mobilitas Opstina Centar European Delegation in Macedonia UN Women Groupe SOS CFSD Embassy of the United States Skopje, Macedonia Netherlands Embassy in Skopje, Macedonia Astra Network Град Скопје The Global Fund EGAL Коалиција СЗПМЗ Коалиција хомофобија Комерцијална банка Министерство за здравство IPPF - IPPF European Network National partnerscratic Institute NDI Национален младински совет Општина Струмица Македoнска платфoрма прoтив сирoмаштијата Радио МОФ УНФПА Фондација отворено општество – Македонија (ФООМ) http://psihologija.com.mk/
Copyright 2013 - HERA All rights reserved.