Едукативни материјали

Водич за доброволно советување и тестирање за ХИВ

Година на издавање: 2011 Клучни зборови:  ХИВ, водич, доброволно советување и тестирање, придобивки,  СИДА, епидемиолошки преглед, советување, течности и начини на пренос, опортунистички инфекции Преземете ја публикацијата [мк] Други публикации од категоријата едукативни материјали

Повеќе »

Две девојчиња

Година на издавање: 2011 Клучни зборови:  Две девојчиња, трговија со луѓе, приказна, продавање, присилена сексуална работа Преземете ја публикацијата [мк] Други публикации од категоријата едукативни материјали

Повеќе »

Медикаментозен абортус

Датум на издавање: 2011 Клучни зборови:  Медикаментозен абортус, предабортусна грижа, протокол, постабортусна грижа, прашања, услуги, абортус   Преземи ја публикацијата [мк]   Други публикации од категоријата едукативни материјали 

Повеќе »

Машко сексуално здравје

 Датум на издавање: 2011   Клучни зборови:  Сексуално машко здравје, спортист, сексуално преносливи инфекции, заштита   Преземи ја публикацијата [мк]   Други публикации од категоријата едукативни материјали 

Повеќе »

ХИВ и сексуалните односи

Година на издавање: 2011 Клучни зборови:  ХИВ, сексуални односи, дијагноза, сексуални проблеми, сексуални активности, кондоми, реинфекција, лекови, контрацепција, сексуално здравје Преземете ја публикацијата [мк] Други публикации од категоријата едукативни материјали

Повеќе »

Туберкулоза

                                                                      Датум на издавање: 2010 Клучни зборови:  Туберкулоза, пренос, извор, симптоми, откривање, лечење, превенција Преземи ја публикацијата [мк] Други публикации од категоријата едукативни материјали

Повеќе »

Прочитај пред да започнеш да лобираш

 Датум на издавање: 2010 Клучни зборови:  Млади, лобирање, сексуално и репродуктивно здравје, приниципи, чекори Преземи ја публикацијата [мк] Други публикации од категоријата едукативни материјали

Повеќе »

Јас користам, а ти?

 Датум на издавање: 2010 Клучни зборови:  Контрацепција, пилула, непланирана бременост, менструални крварења, ПМС, придобивки, несакани последици   Преземи ја публикацијата [мк]   Други публикации од категоријата едукативни материјали

Повеќе »

Сексуално и репродуктивно здравје и права

Година на издавање: 2009 Клучни зборови:  сексуалност, сексуално и репродуктивно здравје, љубовни врски, сексуален однос, контрацепција, бременост, права      Преземете ја публикацијата [мк]   Други публикации од категоријата едукативни материјали 

Повеќе »

Машки муабети

Година на издавање: 2009 Клучни зборови:  Машки муабети, сексуален развој, созревање, пенис, ерекција, ејакулација, порнографија       Преземете ја публикацијата [мк]     Други публикации од категоријата едукативни материјали 

Повеќе »

Публикации

Публикации

Кампањи

Сервиси

Работа со Х.Е.Р.А.

Билтен за семејно планирање бр. 8

Годинава ја заокружуваме со осмото издание на Билтенот за семејно планирање, кое му го посветивме на платеното породилно отсуство како една од особено важните политики што имаат голем потенцијал да придонесат кон унапредување на здравјето на мајките и на новороденчињата. Низ интервјуа со активистки и универзитетски професорки ги согледуваме придобивките што ги носи породилното отсуство и суштинската разлика помеѓу породилното […]

Повеќе »

Отворен ден ХЕРАМлади

ХЕРАМлади организираат отворен ден за сите оние кои сакаат да им се придружат! Ако си активист, ако си млад од 17-21 година, ако сакаш да дознаеш повеќе за сексуално и репродуктивно здравје, ако сакаш и твоите врсници да знаат повеќе, придружи ни се на отворениот ден и дознај повеќе! Сакаш да го искористиш твоето време за нешто различно од досегашното […]

Повеќе »

Бесплатни услуги

ХЕРА нуди низа бесплатни, анонимни и доверливи сервиси од областа на сексуалното и репродуктивно здравје. ХИВ тестирање, гинеколошки и дерматовенеролошки прегледи, бесплатна правна помош, дистрибуција на кондоми и едукативни материјали, советување

Повеќе »

Конкурс за вработување проектен/на асистент/ка на определено време

Х.Е.Р.А. – Асоцијација за здравствена едукација и истражување објавува конкурс за вработување на определено време на асистент/ка на проектот „Зголемување на националните капацитети за креирање и имплементирање политики за сексуално и репродуктивно здравје на принцип на човекови права, вклучително во хуманитарни и кризни состојби”, поддржан од Фондот за население на Обединетите нации (УНФПА).

Повеќе »

Партнери


Civica Mobilitas Opstina Centar European Delegation in Macedonia Groupe SOS CFSD Embassy of the United States Skopje, Macedonia Netherlands Embassy in Skopje, Macedonia Astra Network Град Скопје The Global Fund EGAL Коалиција СЗПМЗ Коалиција хомофобија Комерцијална банка Министерство за здравство IPPF - IPPF European Network National partnerscratic Institute NDI Национален младински совет Општина Струмица Македoнска платфoрма прoтив сирoмаштијата Радио МОФ УНФПА Фондација отворено општество – Македонија (ФООМ) Center for Institutional Development - CIRa http://psihologija.com.mk/
Copyright 2013 - H.E.R.A. All rights reserved.