Публикации

Кампањи

Сервиси

Работа со Х.Е.Р.А.

Case Study UNDP for Web

Извештај за одржливост на финансирањето на ХИВ програмите

Во јули 2016 УНДП објави извештај за Република Македонија, како дел од серијалот за Одржливо финансирање на програмите  за ХИВ во Источна Европа и Централна Азија. Преку случајот на ХЕРА, неговата цел е да ги прикаже начините на финансирање на програмите за ХИВ-превенција, грижа и поддршка во Македонија.   Извештајот, достапен на англиски јазик, може да го прочитате на овој линк.

Повеќе »
Cover-photo-WEB

Отворен ден ХЕРАМлади

ХЕРАМлади организираат отворен ден за сите оние кои сакаат да им се придружат! Ако си активист, ако си млад од 17-21 година, ако сакаш да дознаеш повеќе за сексуално и репродуктивно здравје, ако сакаш и твоите врсници да знаат повеќе, придружи ни се на отворениот ден и дознај повеќе! Сакаш да го искористиш твоето време за нешто различно од досегашното […]

Повеќе »

Бесплатни услуги

ХЕРА нуди низа бесплатни, анонимни и доверливи сервиси од областа на сексуалното и репродуктивно здравје. ХИВ тестирање, гинеколошки и дерматовенеролошки прегледи, бесплатна правна помош, дистрибуција на кондоми и едукативни материјали, советување

Повеќе »
1459761_10151757877201176_1811209144_n

Конкурс за вработување координатор/ка на проект на определено време

Асоцијацијата за здравствена едукација и истражување Х.Е.Р.А. – објавува конкурс за вработување на определено време како замена за работничка која користи породилно отсуство од работа, на работно место со следниов опис: Координатор/ка на проектот „Заштита од дискриминацијата на ЛГБТИ на локално ниво“ поддржан од Амбасадата на Кралството Холандија, од март 2016 година до ноември 2016 година, со полно работно време […]

Повеќе »

Партнери


Embassy of the United States Skopje, Macedonia http://macedonia.nlembassy.org/ Astra Network Град Скопје The Global Fund EGAL Коалиција СЗПМЗ Коалиција хомофобија Комерцијална банка Министерство за здравство IPPF - IPPF European Network National partnerscratic Institute NDI Национален младински совет Општина Струмица Македoнска платфoрма прoтив сирoмаштијата Радио МОФ УНФПА Фондација отворено општество – Македонија (ФООМ) Center for Institutional Development - CIRa http://psihologija.com.mk/
Copyright 2013 - H.E.R.A. All rights reserved.